Fagyizó nyitás feltételei
A fagyizók kialakításához vázlatokat biztosíthatunk, melyek nem elegendőek az engedélyezéshez. Az dokumentációt minden esetben minősített szakembernek kell készítenie, ezért a teendőkért kérje szaktanácsadóink segítségét!
Kialakítási követelmények
Üzlethelyiség
- Az épület érintésvédelmi és tűzvédelmi megfeleltetése
Üzemi rész technológiai kialakítása
- Kétfázisú mosogató, kézmosó (vendég edényekhez) vagy eldobható edények használata
- Fagylalt előkészítő
- Kiszolgáló rész
Eladótér
- Belépős
- Vendég WC:
- Állófogyasztás esetén: nem kötelező
- Helyben fogyasztás 10 főig: 1 db
- Helyben fogyasztás 10 fő felett: külön férfi-női
Személyzeti helyiségek
- Öltöző szekrény minden esetben
- WC előtérrel, kézmosóval
- Takarítási vízvételi hely
Engedélyek, dokumentáció
Tevékenység regisztráció, működési engedély
Kérelem az önkormányzathoz
- Termékkör megjelölés
- Nyitvatartás megjelölés
- Regisztráció kiadása
- Külön engedély kérelem a hatósághoz
- Nyitás
- 30 napon belüli hatósági visszaellenőrzés
Dokumentációs feladatok
- Külön engedély kérelem dokumentáció elkészítése (csak képesített szakember által)
- Az egységre szabott HACCP rendszer kialakítása (csak képesített szakember által)
- Kémiai kockázatbecslés dokumentáció (csak képesített szakember által)
- A tisztítószerek ÁNTSZ bejelentése
- Munkavédelmi kockázatbecslés (csak képesített szakember által) 1 fő munkavállalótól
- Alkalmazott esetén ezen felül:
- Munka- és tűzvédelmi oktatások szervezése
- Higiéniai és HACCP oktatások megtartása
- Egyéni védőeszköz szabályzat elkészítése (csak képesített szakember által)
- Orvosi vizsgálatok rendje szabályzat elkészítése (csak képesített szakember által)
- Anyaghányad nyilvántartás készítése előállított termékenként
Általános munkahelyi feltételek
- Munkaköri leírások
- Munkaszerződések
- Dohányzási szabályozás
- Munkaügyi és könyvelési feladatok megoldása
Telefonos tanácsadás
Helyszíni tanácsadás
Mindezeket a teendőket leegyszerűsíti, felgyorsítja és a megfelelést garantálja egy tapasztalt mérnök- szaktanácsadónk munkája.
Tanácsadásunk alkalmával részletes ismereteket kap arról, hogy:
- mit alakítson át az üzleten, hogy megfeleljen az előírásoknak
- az adott üzletben mit szeretne és mit lehet forgalmazni
- milyen lépései vannak az engedélyezésnek
- Technológiai módosításnál, mikor, kihez forduljon
- milyen higiéniai feltételeket kell biztosítania
- tájékoztatást kap a mindennapi munkavégzés hatósági szabályairól
- milyen dokumentációkra lesz szüksége és mikor, stb...